Βουτήματα με πουλιες

Υλικά για 30 μπισκότα

  • 2 φλιτζ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ φλιτζ.αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ.τριμμένη κανέλλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά, στο ένα χωρισμένο το ασπράδι
  • ¼ φλιτζ.ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. Και 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζ.αποξηραμένα βερίκοκα
  • ½ φλιτζ αποξηραμένα cranberries
  • ½ φλιτζ. Φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

2. Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού, το μπεικιν, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με ξύλινο κουτάλι1 ολόκληρο αυγό,1 κρόκο, το ελαιόλαδο και ½ φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτουμε, ενώ ακόμα ανακατεύουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα βερίκοκα, τα cranbarries και τα φυστίκια.

4.Αλευρώνουμε την επιφάνεια π.χ.τον παγκο της κουζίνας και φτιάχνουμε τα μπισκότα πλάθοντάς τα σε 2 φραντζολάκια μήκους περίπου 25 εκ.Τα βάζουμε στο ταψί και τα πιέζουμε ώστε να ύψος 2,5 εκ.και5 εκ. πλάτος. Πέράστε τα με πινέλο με το ασπράδι που κρατήσατε και πασπαλίστε τα με ζάχαρη.

5.Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πλάκα κοπής.

6.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς. Όταν κρυώσουν τα φραντζολάκια, τα κόβουμε σε φέτες 1-1,5 εκ., με μαχαίρι. Βάζουμε τις φέτες στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.