Κουλουράκια πορτοκαλιού της Κατερίνας

koulourakia portokaliou

ΥΛΙΚΑ

  • 175 ml ΖΑΧΑΡΗ
  • 100 ml ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • 100ml ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ(ΣΟΥΡΩΤΗ ΜΠΛΕ)
  • 150 ml ΛΑΔΙ
  • 2 κ.σ. ΚΟΝΙΑΚ
  • ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί, 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτω 1 κουταλάκι σόδα, λίγο αλεύρι και ανακατεύω με το μίξερ.
  3. Προσθέτω 2 κ.γλ. κανέλα και 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο.
  4. Συνεχίζω το ζύμωμα προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (σχεδόν 1 σακουλάκι Αγ.Γεωργίου,μπλε).
  5. Ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.